Trädgård à la Rosenholm

Neej! − Elsa Anderssons har bränts ner!

Elsa Andersson i Norberg

Elsa Andersson i Norberg

Till bords. Elsa Andersson i Norberg

Till bords. Elsa Anderssons i Norberg

I den lilla orten Norberg i Dalarna finns, nej fanns, Sveriges läckraste café. Hit, till gränden, vallfärdade raggarna i sina amerikanare, nutida ynglingar i halvgamla Volvobilar och medelålders välbärgade motorcyklister för att fika i en 1600-talsmiljö på ett alldeles ovanligt fik. Med extra goda bakverk.

Nu har någon bränt ner det! Det är bara så korkat och elakt. Det enda jag kan göra är att buga mig och ge Elsa Anderssons mitt hommage med några bilder. De råkar förresten vara tagna nationaldagen, året var 2013.

Här fikar man, Elsa Andersson i Norberg

Här fikar man, Elsa Anderssons i Norberg

Gottigottgott, Elsa Andersson i Norberg

Gottigottgott, Elsa Anderssons i Norberg

Koppar. Elsa Andersson i Norberg

Koppar. Elsa Anderssons i Norberg

Bord, Elsa Andersson i Norberg

Bord, Elsa Anderssons i Norberg