Trädgård à la Rosenholm

Les couleurs de Collioure

Krukor i fönster, Collioure

Krukor i fönster, Collioure

Dörr och trappa, Collioure

Dörr och trappa, Collioure

Det är kring orten Collioure som bergssidorna är som fyllda av blommande växter. Den lilla staden ligger vid kusten just där Pyrenéerna går ner i Medelhavet, det är bara någon mil till spanska gränsen. För ungefär hundra år sedan upptäcktes fiskebyn av det som var tidens förnyare inom konsten, vi pratar om storheter som Matisse, Picasso och Chagall. Själva hittade jag och Ann-Christin hit i mars för 20 år sedan.Vi åkte runt och sökte oss fram med en hyrbil.

Konst och krukor, Collioure

Konst och krukor, Collioure

Keramik på marknad, Collioure

Keramik på marknad, Collioure

Collioure är idag en trevlig och prydlig plats fylld av konstnärer, ateljéer, helt vanliga ortsbor och turister. De sistnämnda, dit vi själva naturligtvis hör, är den här årstiden mest ett naturligt inslag som gör att restauranger och service finns tillgängligt. I juli och augusti, däremot, lär befolkningen flerdubblas. Mig kvittar det lika, den årstiden vill jag bara vara i Sverige.

Entré, Collioure

Entré, Collioure

Kruka på vägg, Collioure

Kruka på vägg, Collioure

Bilderna är tagna av Ann-Christin och mig när vi vandrat runt.  Vad har de med trädgård att göra? Ganska mycket faktiskt. Att krukarrangemang hör hemma i trädgårdssammanhang är uppenbart. Dessutom ligger inredning och färgsättning naturligt nära trädgårdsdesign. Annars får man bara njuta av de fräcka kontrasterna mellan pastellfärgerna.

Kväll över hamnen, Collioure

Kväll över hamnen, Collioure

Kruka i fönster, Collioure

Kruka i fönster, Collioure

Till saken hör dessutom att ljuset är helt fantastiskt här, ofta uttalat av lokala konstnärer. Fråga mig inte vad det innebär, jag bara vet att kvällsljuset gör mig helt lyrisk. Titeln på inlägget Les couleurs de Collioure har vi förresten diskuterat den språkliga korrektheten i, vi tror det blev rätt.

Skymning över borgen, Collioure

Skymning över  kyrkan, Collioure

Krukor på vägg, Collioure

Krukor på vägg, Collioure

Ateljé, Collioure

Ateljé, Collioure

Dukat bord, Collioure

Dukat bord, Collioure

Keramik till salu, Collioure

Keramik till salu, Collioure

Kul konst, Collioure

Kul konst, Collioure

Utsikt från fönster, Collioure

Utsikt från fönster, Collioure

Kvällsliv, Collioure

Kvällsliv, Collioure