Trädgård à la Rosenholm

Bukarest sommaren 1980

Det här har nästan inget med trädgård att göra.

Bukarest sommaren 1980

Sopkärl, Bukarest sommaren 1980

Sommaren 1980 reste jag runt i Östeuropa. Förtryck och fattigdom gömdes här, bakom järnridån, men som västerlänning kunde man fritt resa. De här  bilderna från Bukarest är så hjärtknipande melankoliska, i alla fall för mig, att jag inte kunde låta bli att lägga ut dem. Svartvita, visst, men verkligheten var lika grå som bilderna skulle varit också på färgfilm.

Men eftersom det här är en trädgårdsblogg. På bilderna skymtar någon typ av akacia, något fruktträd, vindruvor och vad jag tycker ser ut som kastanj. Som de flesta vet blir det värmande och matnyttiga prioriterat om man har det fattigt, men även det kräver eftertänksamhet. För så länge det finns kol, som i bilden strax nedan, får träden stå kvar.

Bukarest sommaren 1980

Kol ger värme, Bukarest sommaren 1980

Bukarest sommaren 1980

Kvinnlig väntan, Bukarest sommaren 1980

Bukarest sommaren 1980

Grön stad, Bukarest sommaren 1980

Bukarest sommaren 1980

Hem till mamma, Bukarest sommaren 1980

Bukarest sommaren 1980

I väntan på tåget, Bukarest sommaren 1980