Trädgård à la Rosenholm

De bästa blir alltid tvåa

Vitalisering pågår

Vitalisering pågår

Vitalisering pågår

Vitalisering pågår

Så gott som alla log och skrattade när de kikade in bakom den korrugerade, rostiga plåten runt Hovdala slotts idéträdgård Vitalisering pågår. Ett arrangemang där gamla skrothögar till bilar fick fungera som planteringslådor och växthus. Välgjort, i stort sett av Chelsea Flower Show-klass, professionellt belyst (något som inte minst jag som fotograf uppskattar) och som sagt humoristiskt. Naturligtvis blev den tvåa, det är likadant på alla trädgårdsshower, de bästa hamnar alltid på andra plats.

Till på köpet håller de på att experimentera med användning av basaltmjöl för odling. Resultaten ser hittills väldigt bra ut. Svartkålen, Brassica oleracea, ‘Nero di Toscana’, blir jättelik, innehåller mängder av nyttiga mineral och lägre halter giftiga metaller än annars. Värt att följa i framtiden.