Trädgård à la Rosenholm

Wåhlins bästa tips

  1. Skapa väldränerade växtplatser för mindre härdiga växter, det underlättar övervintringen. Att tillsätta grus i botten av planteringsgropen är en utmärkt metod för att lokalt förbättra dräneringen. De torkälskande kaktusarna i Wåhlins trädgård har en extremt väldränerad växtplats i ren grus och sand.
  2. Anlägg ett trädgårdsland, barnkammare, för egna frösådder. Många fleråriga växter är enklare att föröka än man tror och det är dessutom både billigare och roligare att dra upp egna plantor än att handla på plantskolan. Fröer är också ett sätt att komma över växter som annars är svåra att få tag på.
  3. Bygg vackra miljöer runt dina växtsamlingar. Använd dig gärna av naturliga berghällar och stenar som dyker upp när du gräver på tomten. Komponera rabatterna så att växterna framhäver varandras skönhet. Tänk på form och färg både hos blad och blommor.
  4. Skapa ett stort trädgårdsrum i mitten och flera små runt omkring. Då får trädgården ljus och rymd likväl som intimitet. En stämning av förväntan uppstår då inte allt kan överblickas på en gång.
  5. Gör ett eget skyddat trädgårdsrum för torkvindan så slipper den störa utseende och stil i de andra delarna av trädgården.
  6. Placera den informella dammen i en naturlig svacka om du vill att den ska se naturlig ut.
  7. Använd växter för att integrera trädäcket med omgivande trädgård.

Tillbaka